Активний відпочинок: прогулянки красивими, історичними місцями, спортивні ігри на природі

  • Kir Irina
  • Comments Off on Активний відпочинок: прогулянки красивими, історичними місцями, спортивні ігри на природі
  • УСЛУГИ

Піші прогулянки гарними місцями

Сімейний Клуб Рибальський Кордон розташований у мальовничій горбистій долині річки. Ірпінь.
Любителям піших прогулянок сподобаються зелені луки із різнотрав’ям, зацікавлять виходи на поверхню гранітних скель сірого та червоного граніту Українського кристалічного щита, прохолода хвойного лісу.

Ризоположенський чоловічий монастир

За 4 км від Клубу, у с. Томашівка знаходиться пам’ятник архітектури початку ХХ століття садиба польських шляхтичів Хаєцьких. Витончений будинок у стилі модерн, збудований у період 1903-1910 р. за проектом архітектора В. Куликовського, замість старого особняка, що згорів. Зараз у садибі розташований Ризоположенський чоловічий монастир. На території Монастиря також є Храми та каплиці сучасної споруди, велика кількість садових скульптур та альтанок, і прекрасний ланшафтний парк, з розарієм, безліччю клумб та алей.
Дорога займе приблизно 40 хв пішки. Радимо йти путівцем по зеленому лузі вздовж р. Ірпінь з переходом на інший берег добротним пішохідним мостом.

Залишки Змієвих Валів

Zmeevi-valy-bugaia
Змиевы Валы А.С. Бугая

Гуляючи околицями у бік із Соснівки, Чорногородки, і далі, у бік Бишева – Макарова можна знайти залишки “Змієвих Валів” – південної та південно-західної смуги оборони Стародавнього Києва. Система Змієвих валів складається з цілого ряду відрізків (ліній оборони), які максимально пристосовані до фізико-географічних умов окремих районів Київщини. Незважаючи на те, що деякі з них розорані, система валів і зараз добре простежується.

Поїздка до Фастова (20 км по трасі Р-04, близько 20 хв. на машині)

Що подивитися у Фастові:

  • Римо-католицький костел Воздвиження Святого Хреста. Побудований на поч. XX ст. за проектом арх. В. Домбровського у стилі неоготики коштом графині М. Браницької.
  • Тризрубний Покровський храм – шедевр українського дерев’яного зодчества Центральної України. Побудований у 1740 р. на місці древнього храму, заснованого знаменитим фастівським полковником С. Палієм.
  • Музей-вагон на залізничній станції “Фастів”, в якому 1 грудня 1918 р. було підписано “передступний” договір про намір об’єднати населення і території УНР і ЗУНР в єдину державу (Акт Злуки).
  • Завод «Пивоварня Зіберта» заснований 1906 р. міщанином Ю. Зібертом та прусським підданим Г. Саальманом. Для будівництва заводу було обрано мальовниче місце на березі річки Унава у Заріччі, поруч із Покровською церквою. Виробництво пива налагоджували німецькі спеціалісти. За сто років маленька приватна пивоварня виросла до великого заводу, що випускає 12 млн. декалітрів пива на рік.
  • Краєзнавчий музей.

Спортивні ігри.

На території Клубу розміщені:

  • Волейбольний майданчик;
  • Майданчик для гри в бадмінтон;
  • Столи для настільного тенісу.

Інвентар можна орендувати у Будинку адміністрації. Подивитися на карті розташування майданчиків.